Δήλωση Σωκράτη Κόκκαλη για τις ζημίες στην Ιntralοt το 2019

Ζημίες παρουσίασε το 2019 η Intralot με βάση τα Οικονομικά Αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία. Τι δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Δήλωση Σωκράτη Κόκκαλη για τις ζημίες στην Ιntralοt το 2019

Στα 720,6 εκατ. ευρώ (μειωμένα κατά -8,1% σε ετήσια βάση) διαμορφώθηκαν τα έσοδα του ομίλου Ιntralot το 2019, με τα κέρδη EBITDA στα 87,8 εκατ. ευρώ (-25,4% σε ετήσια βάση) και το προσαρμοσμένο EBITDA στα 68,7 εκατ. ευρώ (-21,0% σε ετήσια βάση).

Τα έσοδα του ομίλου και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -4,7% και -20,3% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης και το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 12,2% (-2,8pps), ενώ ως προς το GGR στο 21,5% (-5,6pps).

Το EBT διαμορφώθηκε στα -70,6 εκατ. ευρώ (Περιθώριο EBT: -9,8%), επηρεασμένο από αυξημένες Αποσβέσεις (D&A) λόγω αυξημένων Κεφαλαιουχικών Δαπανών (CAPEX) τα τελευταία δύο χρόνια για την πραγματοποίηση νέων έργων κυρίως στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος εμφάνισε αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ήτοι ζημιές 111,9 εκατ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις του Covid-19

Η εταιρεία ολοκλήρωσε επιτυχώς την παράδοση της λύσης Αθλητικού Στοιχηματισμού στη Λοταρία της Περιφέρειας της Κολούμπια στα τέλη Μαρτίου, με την επίσημη έναρξή της αναβλημένη προσωρινά, μέχρις ότου τα αμερικανικά πρωταθλήματα και γεγονότα επιστρέψουν σε δράση ως απόρροια της πανδημίας του Covid-19. Η λύση Αθλητικού Στοιχηματισμού στη Μοντάνα ξεκίνησε να λειτουργεί στα μέσα Μαρτίου, λίγες μόνο ημέρες πριν το σύνολο των αμερικανικών πρωταθλημάτων και γεγονότων αναβληθούν λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Αξιολογώντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα στα μέσα Απριλίου 2020, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρείας για την επίπτωση για το 2020 κυμαίνεται από 25-30 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του oμίλου. Στις 23 Απριλίου 2020 η INTRALOT ΙΝΛΟΤ-3,85% ανακοίνωσε ότι όρισε τους Evercore Partners και Allen & Overy, ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους αντίστοιχα, για να επανεξετάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την επιχείρηση.

O πρόεδρος του Ομίλου Intralot, Σωκράτης Π. Κόκκαλης, σχολίασε σχετικά ότι το 2019 ήταν μια μεταβατική χρονιά για την εταιρεία. «Έθεσα τα θεμέλια για τον μετασχηματισμό του Ομίλου, επιτυγχάνοντας την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου των έργων μας από πωλήσεις μη-κύριων περιουσιακών στοιχείων, την ανανέωση υφιστάμενων συμβολαίων και την ανάληψη νέων έργων με έμφαση στη Βόρεια Αμερική, το λανσάρισμα των νέων μας προϊόντων και τη βελτιστοποίηση του κόστους…» ανέφερε.

Τα νέα συμβόλαια και οι προοπτικές

Aπό την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Χρήστος Δημητριάδης, αναφέρθηκε στην πώληση των συμμετοχών στην Gamenet Spa στην Ιταλία, στην Totolotek στην Πολωνία και στα Ελληνικά Λαχεία στην Ελλάδα, που ενίσχυσαν τη ρευστότητα της εταιρείας και βελτίωσαν τη δυνατότητα για στρατηγικές επενδύσεις.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υλοποιήσαμε με επιτυχία την έναρξη της πλήρους έκδοσης του Lotos X στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+0,19% και στο παιχνίδι Eurojackpot της Κρατικής Λοταρίας της Ολλανδίας (NLO). Επιπλέον, είμαστε περήφανοι για το λανσάρισμα της ναυαρχίδας των τεχνολογικών μας λύσεων, σε συνεργασία με την Camelot, στο Ιλινόι, καθώς και για την επίτευξη συμφωνιών για την εισαγωγή αθλητικού στοιχήματος σε κρατικές λοταρίες των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Κολούμπια, στη Μοντάνα και στο Νιού Χάμσαϊρ» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου με την BCLC, τη Λοταρία της Κυβέρνησης της British Columbia στον Καναδά, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, όπως και το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους στα κεντρικά της εταιρείας με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 11 εκατ. ευρώ που αντιστάθμισαν εν μέρει τις αρνητικές εξελίξεις που σχετίζονται με την απώλεια του συμβολαίου επίγειου αθλητικού στοιχηματισμού στην Τουρκία, την αρνητική επίδραση των αλλαγών στο ρυθμιστικό πλαίσιο του διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία και τις μη επαναλαμβανόμενες υπερβάσεις κόστους.

Πηγή: naftemporiki.gr