Περιφέρεια Αττικής: Πάρκα και άλση που ανοίγουν στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη προχωρά στο άνοιγμα των πάρκων και αλσών που είναι στην αρμοδιότητά της.

Περιφέρεια Αττικής: Πάρκα και άλση που ανοίγουν στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, προχωρά στο άνοιγμα των πάρκων και αλσών που είναι στην αρμοδιότητά της προκειμένου να είναι στη διάθεση των πολιτών για ατομική άθληση και ψυχαγωγία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει να τηρούνται όλοι οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας.

Μετά τη σχετική απόφαση ανοίγουν μεταξύ άλλων τα πάρκα του Πεδίου του Άρεως, «Αντώνης Τρίτσης», του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Οι χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψης.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων.

«Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Στην παρούσα φάση γίνονται κρίσιμα βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα. Στη σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.