Χατζηγεωργίου αντί Τσιόδρα: «Στα 6 τα νέα κρούσματα, 37 συμπολίτες διασωληνωμένοι, 1 θάνατος»

O παθολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα και στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε 1 θάνατος, 6 νέα κρούσματα, ενώ 37 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι. 

Χατζηγεωργίου αντί Τσιόδρα: «Στα 6 τα νέα κρούσματα, 37 συμπολίτες διασωληνωμένοι, 1 θάνατος»

Λόγω υποχρεώσεων που είχε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο ειδικός Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, τον αντικατέστησε.

Στις δηλώσεις του, όσον αφορά στην ενημέρωση για την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, σχολίασε τα εξής: «Aνακοινώνουμε πως έχουμε 6 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει τα 2.626. Από αυτούς το 55.4% είναι άνδρες. Υπάρχουν 595 άτομα που συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Παράλληλα, 37 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι. Από αυτούς οι 8 είναι γυναίκες. Έχουν βγει από την ΜΕΘ συνολικά 78 ασθενείς. Έχουμε ακόμη 1 θάνατο και το σύνολο στη χώρα μας φτάνει τους 144. Η διάμεση ηλικία είναι τα 75 έτη. Έχουν ελεγχθεί πάνω από 79.000 δείγματα».

Ο κ. Χατζηγεωργίου , είναι στρατιωτικός γιατρός και συγκεκριμένα Υποπτέραρχος, Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Υπουργείου Υγείας, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Ταξιδιωτικής Ιατρικής και μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων.

Έχει διατελέσει Διοικητής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (Μαρ 2015-Μαρ 2017) και Υποδιοικητής στο ίδιο νοσοκομείο (Αυγ 2012 – Μαρ 2015). Το διάστημα 2012 – 2013 ήταν μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Υπουργείου Υγείας