Στις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Στις σχολικές τους μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πρέπει να βρίσκονται οι καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων την Τετάρτη, 6 Μαΐου.

Στις 6 Μαΐου επιστρέφουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια

Από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεότερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Εξάλλου, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η πρώτη οροεπιδημιολογική πληθυσμιακή μελέτη στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον κορονοϊό.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο τη χαρτογράφηση του ανοσολογικού προφίλ του πληθυσμού της Κρήτης.

Δηλαδή τον εντοπισμό του επιπέδου αντισωμάτων και τον καθορισμό του επιπέδου ανοσίας του τοπικού πληθυσμού έναντι της Covid-19.

O υπεύθυνος του Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής, Γιώργος Σουρβίνος, διευκρίνισε ότι η μελέτη θα αφορά 1.060 άτομα και θα περιλαμβάνει εργαστηριακό έλεγχο αντισωμάτων - όχι όμως, με τη μορφή γρήγορων τεστ.