Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους μπαίνουν στην χώρα

Οι ταξιδιώτες στη Γαλλία, μεταξύ αυτών και οι Γάλλοι πολίτες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων και πιθανή απομόνωση όταν θα φθάνουν στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν στο να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους μπαίνουν στην χώρα

Οι νέοι κανονισμοί καραντίνας θα συμπεριληφθούν σε διάταγμα που θα εκδοθεί και θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως την 24η Ιουλίου, μια ενέργεια που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιορίζει την ελευθερία των μετακινήσεων.

«Η καραντίνα θα επιβληθεί σε οποιοδήποτε πρόσωπο επιτρέφει σε γαλλικό έδαφος» είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια και οι συνθήκες τόσο της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς όσο και της απομόνωσης για όσους έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου COVID-19, θα καθορίζονται σε διάταγμα που θα εκδοθεί. Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις για την απομόνωση των ανθρώπων θα ελέγχονται εξονυχιστικά από δικαστές για να διασφαλίζεται ότι θα είναι δικαιολογημένες και δίκαιες.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η καραντίνα θα εφαρμοστεί μονάχα σε πολίτες που θα έρχονται από χώρες εκτός της Σένγκεν, εάν θα πρέπει να αυτο-απομονώνονται στα σπίτια τους ή σε ξενοδοχεία και για πόσο χρόνο θα εφαρμόζονται τα εν λόγω μέτρα.

Η Γαλλία, που είναι η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό με 24.760 θανάτους, προετοιμάζεται να άρει σταδιακά τα μέτρα καραντίνας από την 11η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ