Τρίτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα - 143 τα θύματα

Μετά τους δύο θανάτους από τον κορονοϊό που είχαν γίνει γνωστοί νωρίτερα, ένας ακόμη 83χρονος κατέληξε στο ΝΙΜΤΣ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό νεκρών στους 143.

Τρίτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα - 143 τα θύματα

Ένα ακόμη θύμα από την πανδημία του κορονοϊού καταγράφηκε στη χώρα μας μετά τα δύο που είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα σήμερα.

Πρόκειται για έναν 83χρονο, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 143.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και οι προαναφερθέντες ο εκλιπών υπέφερε κι εκείνος από υποκείμενα νοσήματα.

Χθες είκοσι ένα νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, πλην όμως κανένας ασθενής δεν κατέληξε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.612, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.291 (49,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τριάντα έξι πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οκτώ (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Εβδομήντα πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 143 θάνατοι μέχρι σήμερα. Οι 37 ήταν γυναίκες (26,4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.