Πρωτομαγιά: Εικόνες από συγκεντρώσεις με αποστάσεις και μάσκες - Πέτσας: «Δεν επιτρέπονται» (pics)

Μάσκες και γάντια φορούν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη και τηρούν τις αποστάσεις στον εορτασμό της Πρωτομαγίας - Προειδοποιεί με πρόστιμα ο Στέλιος Πέτσας. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Πρωτομαγιά: Εικόνες από συγκεντρώσεις με αποστάσεις και μάσκες - Πέτσας: «Δεν επιτρέπονται» (pics)

Συμβολικές, από συνδικάτα και κόμματα της Αριστεράς, οι συγκεντρώσεις που γίνονται στο Σύνταγμα για την εργατική Πρωτομαγιά. Με τους συγκεντρωμένους να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκες και γάντια.

Πρόκειται για κάτι που είχαν προαναγγείλει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Μάλιστα από νωρίς είχαν τοποθετηθεί από τους διοργανωτές ειδικές σημάνσεις στο οδόστρωμα για τις σωστές αποστάσεις των διαδηλωτών. Κάποιοι φορούσαν κόκκινα μαντίλια στο πρόσωπο.

Δείτε τις εικόνες από το Σύνταγμα:

Αντίστοιχες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη:

Πέτσας: «Όποιος συμμετέχει παραβιάζει τον νόμο»

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας νωρίτερα την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δήλωσε ότι «εμείς καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα σωματεία να καταλάβουν ότι το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα, ο περιορισμός της ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι οι συναθροίσεις μπορούν να μας πάνε πίσω».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΕΛΑΣ την Πρωτομαγιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι επόμενο να επιβάλει πρόστιμα, σημειώνοντας ότι «δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει παραβιάζει τον νόμο». Σχετικά με το ενδεχόμενο διαδηλωτές να χρησιμοποιήσουν την επιλογή «6» (για σωματική άσκηση) με SMS στο 13033 για να αποφύγουν τα πρόστιμα, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Αυτό είναι επιχειρησιακό θέμα της αστυνομίας. Η δική μας δουλειά είναι να επισημάνουμε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις. Το πολιτικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Αυτό θα γίνει διατηρώντας την ύφεση στα “ρηχά”».