Κορονοϊός - Ενημέρωση Τσιόδρα: «Ένας νεκρός, δέκα νέα κρούσματα. Γλιτώσαμε από το κακό»

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα την Τετάρτη (29/4), το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 139.

Κορονοϊός - Ενημέρωση Τσιόδρα: «Ένας νεκρός, δέκα νέα κρούσματα. Γλιτώσαμε από το κακό»

Κατά τη σημερινή (29/4) ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του κ. Τσιοδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν:

Συνολικά 2.576 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10 είναι νέα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 139, καθώς καταγράφηκε ο θάνατος ενός ακόμη συνανθρώπου μας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 5898 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.268 (49.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 72.130 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Από τους ασθενείς (32 επιπλέον), 41 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 12 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 71 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

"Γλιτώσαμε από το κακό, αλλά όχι χωρίς θυσίες. Με μεγάλο αγώνα από όλους μας", είπε ο κ. Τσιόδρας μεταξύ άλλων και στη συνέχεια ανέλυσε οδηγίες για τη χρήση της μάσκας.