Προαιρετική η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων-Τι θα γίνει με τις απουσίες

Προαιρετική θα είναι η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα σχολεία τους. Τι θα ισχύει με τις απουσίες

Προαιρετική η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων-Τι θα γίνει με τις απουσίες

Στις έξι το απόγευμα από το υπουργείο Υγείας η Νίκη Κεραμέως με την συνδρομή του Σωτήρη Τσιόδρα θα ανακοινώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία.

Λίγο πριν ανακοινωθούν και επίσημα όλα τα μέτρα για την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει ότι ΔΕΝ θα είναι υποχρεωτική η παρουσία των μαθητών στα σχολεία.

Με άλλα λόγια η τήρηση του απουσιολογίου δεν θα γίνεται όπως πριν και τα πράγματα θα είναι πιο ευέλικτα.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσα μέτρα ανακοινωθούν για τα σχολεία και την λειτουργία τους θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών.

Τα σχολεία ανοίγουν από τις 11 Μαΐου αλλά όχι για όλους τους μαθητές. Και ο τρόπος με τον οποίο θα κινούνται τα παιδιά στο σχολείο τους και μέσα στις αίθουσες δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Και αυτό θα είναι μια πρόκληση τόσο για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές τους.

Την αρχή θα κάνουν οι μαθητές της Γ Λυκείου στις 11 Μαΐου και στις 18 οι μαθητές της Α και Β Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι άγνωστο ακόμα αν θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου αφού ο πρωθυπουργός είπε την λέξη «ενδέχεται».

Πως θα είναι μέσα στις τάξεις
Θα υπάρχουν σίγουρα αποστάσεις μεταξύ των μαθητών στην τάξη, ενδεχομένως θα καθιερωθεί η εκ περιτροπής παρουσία των μαθητών στην τάξη ενώ παντού θα υπάρχουν αντισηπτικά.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα και θα το μάθουμε στις 6 το απόγευμα στην ενημέρωση της Νίκης Κεραμέως και του Σωτήρη Τσιόδρα είναι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκες μέσα στις τάξεις.


Όπως τονίστηκε τα παιδιά τα οποία για ειδικούς λόγους δεν θα πρέπει να πάνε στο σχολείο θα υποστηρίζονται από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα
Το απόγευμα θα πρέπει να μάθουμε ποιες θα είναι οι αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι μαθητές μέσα στην αίθουσα, πόσοι μαθητές θα επιτρέπεται να είναι μέσα στην τάξη και φυσικά αν θα φορούν μάσκα.

Αν θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σχολείων και αν θα παραταθεί το σχολικό έτος.

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια
Τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης για την Γ Λυκείου, θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου και τα υπόλοιπα όπως και αυτά των Ξένων Γλωσσών ανοίγουν στις 18 Μαΐου με αυστηρές συστάσεις όμως για τηλεκπαίδευση.

Πηγή: newsit.gr