Άδεια ειδικού σκοπού: Οι δικαιούχοι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των σχολείων διατηρείται η άδεια ειδικού σκοπού. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τι άλλο είπε ο υπουργός εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος

Άδεια ειδικού σκοπού: Οι δικαιούχοι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Στην αναλυτική ενημέρωση της Τρίτης (28/4) από τους έξι υφυπουργούς, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρθηκε στην άδεια ειδικού σκοπού.

Όπως τόνισε, η άδεια ειδικού σκοπού διατηρείται ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των σχολείων. Όταν θα ανοίξουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια, οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, με εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών θα επανακαθορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων της ειδικής άδειας. Παράλληλα, σημείωσε ότι διατηρείται και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Λιβανιος αναφέρθηκε επίσης στο ωράριο λειτουργίας στο δημόσιο λέγοντας: «Για την ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, από την προσεχή Δευτέρα οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που εργάζονται σε πρωινή βάρδια θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις, είτε στις 7, είτε τις 8 ή είτε στις 9 το πρωί. Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να φροντίζουν για την ισοκατανομή των εργαζομένων σε κάθε μία από τις τρεις ζώνες».