Χαρδαλιάς: «Θα επανέλθουν τα αυστηρά μέτρα εάν...»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε υπευθυνότητα και έκρουσε το καμπανάκι πως αν διαγνωστεί ανευθυνότητα, θα επανέλθουν τα αυστηρά μέτρα.

Χαρδαλιάς: «Θα επανέλθουν τα αυστηρά μέτρα εάν...»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τον κόσμο να επιδείξει υπευθυνότητα με την ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς όπως τόνισε, αν διαγνωστεί ανευθυνότητα από κάποιους, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει «φρένο» και να επαναφέρει αυστηρά μέτρα.

«Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται από το μένουμε σπίτι στο περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον είναι ότι τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως "όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα".

Περαιτέρω σημείωσε πως μέχρι την ημέρα που η επιστημονική κοινότητα με την κατάλληλη θεραπεία θα δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε, πρέπει να παραμείνουμε υπεύθυνοι, αλλά κυρίως ρεαλιστές.

Στη μέχρι σήμερα πορεία της μάχης απέναντι στον ύπουλο και αόρατο εχθρό, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε ημέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή, και κυρίως ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο».