Παπαθανάσης για τα εστιατόρια: «Όλοι καθιστοί - Μάξιμουμ 4 άτομα σε τραπέζι ή σταντ» (vid)

Σε επτά στάδια η πλήρης επαναλειτουργία της αγοράς. Συγκεκριμένα καταστήματα ανοίγουν 4 Μαΐου, από 11 Μαΐου πλήρως το λιανεμπόριο. Από 1η Ιούνη μπαρ, καφέ εστιατόρια, με μάξιμουμ 4 άτομα σε κάθε τραπέζι. 

Παπαθανάσης για τα εστιατόρια: «Όλοι καθιστοί - Μάξιμουμ 4 άτομα σε τραπέζι ή σταντ» (vid)

«Διασφαλίσαμε επάρκεια καταναλωτικών αγαθών» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, στην εξειδίκευση των μέτρων για τη σταδιακή μετάβαση την επόμενη μέρα.

Όπως ανακοίνωσε, από την επόμενη Δευτέρα η αγορά τίθεται σε επανεκκίνηση, σε επτά στάδια. Το πρώτο αρχίζει στις 4 Μαΐου με το άνοιγμα συγκεκριμένων καταστημάτων.

Το 2ο στάδιο έχει αφετηρία στις 11 Μαΐου, οπότε και θα λειτουργήσει πλήρως το λιανεμπόριο.

Στο 3ο στάδιο στις 18 Μαϊου θα λειτουργήσουν τα πάρκα και οι κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι και ο ΟΠΑΠ-τυχερά παιχνίδια, σε όλες τις περιπτώσεις υπό περιορισμούς.

Στο 4ο στάδιο, από 1η Ιουνίου. επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, με χρήση μάσκας. Επίσης, τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, επίσης υπό περιορισμούς. Για παράδειγμα, σε κάθε τραπέζι ή σταντ, το όριο θα είναι μέχρι 4 άτομα και δε θα επιτρέπονται οι όρθιοι. Παράλληλα, θα υπάρχει όριο απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων από το ένα τραπέζι στο άλλο.

Σε 5ο στάδιο επαναλειτουργούν εντός Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Σε 6ο στάδιο, μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι.

Σε 7ο στάδιο, εντός Ιουνίου, θα λειτουργήσουν και σε εσωτερικούς χώρους εστιατόρια και καφετέριες, καταλύμματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως θα ελέγχεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων που ορίζονται για τη σταδιακή επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα.