Νέα προγράμματα: Τι είπε ο Γεραπετρίτης για επιδότηση εργασίας και ασφαλιστικές εισφορές

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μελετά νέα προγράμματα ενίσχυσης της αγοράς και της Οικονομίας που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Νέα προγράμματα: Τι είπε ο Γεραπετρίτης για επιδότηση εργασίας και ασφαλιστικές εισφορές

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μελετά νέα προγράμματα ενίσχυσης της αγοράς και της οικονομίας που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

«Θα μπούμε σε ένα μοντέλο επιδότησης της εργασίας από αυτό, σήμερα, της επιδότησης της ανεργίας. Θα δούμε πώς αυτό θα αναρρυθμιστεί σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων. Θα υπάρξουν πολύ μεγάλες κινητροδοτήσεις, ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο για να λειτουργήσει προωθητικά η οικονομία, αναμένουμε πολύ σημαντικούς πόρους στην απελευθέρωση Κοινοτικών προγραμμάτων, και από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και από το πρόγραμμα χρήσης των ελληνικών ομολόγων ως ενεχύρων», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η Ε.Ε. μπορεί να μην πήρε αποφάσεις απολύτως ρηξικέλευθες, αλλά όμως, υπερέβη τουλάχιστον τις δικές μου προσδοκίες. Τα ποσά που φέρονται να κινούνται για την αντιμετώπιση του ιού είναι περί το 1,5 τρισ. -είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που θα έχει απελευθερωθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στον τουρισμό: «Επειδή η ελληνική Οικονομία έχει το εγγενές πρόβλημα ότι στηρίζεται πάρα πολύ στις υπηρεσίες, μεταφορές και τουρισμό, που κατεξοχήν πλήττονται από την επιδημία (...), υπάρχει το σχέδιο για ανάκαμψη και στον τουρισμό».