Κορονοϊός: Πότε θα σταματήσουν τα μηνύματα στο 13033

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στις πιθανές ημερομηνίες στις οποίες οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση να στέλνουν ενημερωτικά μηνύματα στο 13033 για τη μετακίνησή τους.

Κορονοϊός: Πότε θα σταματήσουν τα μηνύματα στο 13033

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος σε εξειδικευμένα μέτρα και πτυχές του σχεδίου σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρέπεμψε στο μήνυμα του πρωθυπουργού την Τρίτη στις 6:00 μ.μ. και στην ενημέρωση που θα κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι από την αρχή της άρσης των περιορισμών, ήτοι από τις 4-5 Μαΐου, οι πολίτες δεν θα έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα μετακίνησης και να στέλνουν SMS στο 13033.

Ειδικά για τη μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς και στα νησιά, ο κ. Πέτσας είπε πως εξετάζεται η σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων και εκτός νομού και στα νησιά ώστε να έχουμε σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα είπε ότι αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι επιχειρήσεις υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενες φάσεις θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης, εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Για τις εκκλησίες είπε ότι για την ατομική λατρεία θα ανοίξουν από τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους για το ποίμνιο.

Για τις ξενοδοχειακές μονάδες τόνισε ότι πρώτα θα λειτουργήσουν αυτές με δωδεκάμηνη διάρκεια και στη συνέχεια, προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.