Χαμός με τη «συναυλία» της Πρωτοψάλτη - Τι λέει η ίδια, ο Κραουνάκης και η κυβέρνηση (vid)

Πεδίο αντιπαράθεσης έγινε η «συναυλία» που έδωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό στους δρόμους της Αθήνας. Τι λέει η ίδια, ο Κραουνάκης και τι απαντά η κυβέρνηση.

Χαμός με τη «συναυλία» της Πρωτοψάλτη - Τι λέει η ίδια, ο Κραουνάκης και η κυβέρνηση (vid)

Με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη διευκρίνισε ότι δεν ήταν δική της ιδέα η στάση στο Μαξίμου, που σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς:

Είπε συγκεκριμένα:

«Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν έπρεπε να την δημοσιοποιήσουμε για να μην μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό δεν σταματούσε πουθενά, μόνο σε κάποια φανάρια. Όταν είμαστε στο Κολωνάκι, πήρε ο πρωθυπουργός τον δήμαρχο Αθηναίων τηλέφωνο για να τον ρωτήσει πως πάνε τα πράγματα και του είπε «γιατί δεν περνάτε κι από εδώ, για να σας δω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ;». Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στο νοσοκομείο.

«Ήταν μια στιγμή που με προβλημάτισε γιατί όλοι αυτοί που ήταν δίπλα στον πρωθυπουργό δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, αλλά δεν θα μπορούσα εγώ εκείνη την στιγμή να τους βάλω σε τάξη.

Αυτή η συναυλία δεν είχε κανένα πολιτικό χρώμα, καμία πολιτική χροιά, είχε το χρώμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Ήταν το δικό μου ευχαριστώ στους γιατρούς και όσους βοήθησαν την κοινωνία να σταθεί όρθια.

Αυτό το τριήμερο ήταν συγκλονιστικό, κανείς από εμάς δεν ήταν προετοιμασμένος για τέτοια συναισθήματα, συναισθήματα μεγατόνων, που έφυγαν από μπαλκόνια και γειτονιές της Αθήνας και μας αγκάλιασαν, με λουλούδια που μας έριξαν παιδάκια, με ζευγάρια που αγκαλιάζονταν στα μπαλκόνια».

Ήμουν 45 ημέρες στο σπίτι, σκέφθηκα να κάνω αυτό σαν μια πολύ ελάχιστη προσφορά στους ανθρώπους που ήταν στην πρώτη γραμμή», εξήγησε, ενώ, όσον αφορά στη συναυλία τόνισε πως «ήταν μοναδική εμπειρία και το ξανακάνω και σήμερα. Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, γι’ αυτό ήταν και μόνο τρεις μουσικοί για να υπάρχει η απόσταση επάνω στην καρότσα».

Κραουνάκης: «Εντολή στο δικηγόρο μου»

Από την πλευρά του ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο», αποκάλυψε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη διότι όπως ισχυρίζεται έγινε «βιασμός του πνευματικού μου δικαιώματος».

«Η Άλκηστις σε όλη την πορεία της ήταν άνθρωπος της περιπέτειας. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της. Εγώ μπόρεσα μέσα στην καραντίνα, στο σπίτι, να στείλω στον κόσμο 12 νέα τραγούδια. Αυτό όμως ήταν ο Σταμάτης. Η Άλκηστις είναι ένας άνθρωπος δραστήριος, πάντα ήταν. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία μίας νέας παρουσίασης για τα τραγούδια, με ρίσκο και με κόστος οικονομικό όσον αφορά την ίδια. Το πήρε πάνω της. Υποχώρησε σε πολλά πράγματα για να ανοίξει η ομπρέλα των συνεργατών και να υπάρξει νέα αισθητική. Αυτό έκανε σχολή» είπε.

Και συνέχισε: «Έγινε οργανωμένη παραγωγή από την Τεχνόπολη, οπωσδήποτε εν γνώσει του δημάρχου Αθηναίων και είδα ότι η Άλκηστις «τον έδωσε» τον Κ. Μητσοτάκη, ότι τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης στον Μπακογιάννη να πάει το φορτηγό έξω από το Μαξίμου. Για μένα ηθικά θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί εάν θέλω το τραγούδι μου να παιχτεί έξω από το Μαξίμου σε κατάσταση πανδημίας μπροστά στον Μητσοτάκη που καθόλου δεν χωνεύω.

Θα έπρεπε να έχω ερωτηθεί και εγώ και η Λίνα Νικολακοπούλου. Τώρα που δεν έγινε αυτό, έχω έναν νόμιμο δρόμο που θα ακολουθήσω. Είναι ήδη στα χέρια της δικηγόρου μου από το Σάββατο το μεσημέρι. Θα κάνουν αυτό που ξέρουν οι δικηγόροι σε αυτές τις περιπτώσεις. Και Θα διεκδικήσω με κάθε τρόπο μέχρι τελευταία ρανίδα την αμοιβή των 100.000 εργαζόμενων του μουσικού χώρου οι οποίοι δεν εντάσσονται στο πλαίσιο που έχει φορμάρει η κυβέρνηση με τον γνωστό τρόπο».

Πέτσας: «Με μιζέρια...»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός για τον κόσμο έξω από Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς για το πώς απαντά στις επικρίσεις που έχουν προκύψει, δήλωσε τα εξής:

«Η διαδρομή την οποία είχε ακολουθήσει η κ. Πρωτοψάλτη μέσα στους δρόμους της Αθήνας είχε ένα μήνυμα να στείλει, που κανείς θα μπορούσε να το ερμηνεύσει με φαντασία, με μια αυτοπεποίθηση ότι όντως καταφέραμε και βγαίνουμε από αυτήν την κρίση -τουλάχιστον την πρώτη της φάση- σε καλύτερη θέση από πολλούς άλλους, θα μπορούσε να την ερμηνεύσει και με μια μιζέρια.

Μόνο ο πρωθυπουργός με συνεργάτες του ήταν εκεί. Ο υπόλοιπος κόσμος μαζεύτηκε λόγω του ακούσματος της συναυλίας αλλά αυτό έχει να κάνει με πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και δεν έχει να κάνει με δυνατότητες που είχε ο πρωθυπουργός για να μην υπάρξει αυτός ο κόσμος. Ιδίως για τους φωτορεπόρτερ είναι άνθρωποι που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την κυβέρνηση».

Γεραπετρίτης: «Καλό να ενισχύεται λίγο η αυτοπεποίθησή μας»

Μιλώντας για την ίδια υπόθεση, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον ρ/σ Θέμα 104,6 υπογράμμισε ότι «δεν ήταν σχεδιασμένο από την Προεδρία της Κυβέρνησης, ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την αποσυμπίεση των πολιτών. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ ωραία πρωτοβουλία για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση».

Άλλωστε, «είμαστε στην επιχείρηση μετάβασης προς μια νέα καθημερινότητα, χρειάζονται τέτοιου τύπου ενέργειες για να τονωθεί το ηθικό των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό πέρασε και από την Ηρώδου Αττικού και ο πρωθυπουργός θέλησε ο ίδιος να δει αυτό το πολύ ωραίο θέαμα.

Οι περίοικοι, οι οποίοι εκείνην την ώρα έκαναν τη βόλτα τους, συγκεντρώθηκαν βλέποντας το ασυνήθιστο αυτό θέαμα, ήταν μια πολύ ωραία εικόνα, συγκεντρώθηκαν μερικά άτομα παραπάνω, αυτή είναι αλήθεια. Ας μην έχουμε πια αυτή τη μιζέρια, είναι καλό να ενισχύεται λίγο η αυτοπεποίθησή μας στα πράγματα».