Κορονοϊός: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του Μαΐου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του Μαΐου

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τα επιδόματα για τον κορονοϊό θα καταβληθούν με το εξής χρονοδιάγραμμα:

* Το επίδομα των 300 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους αρχίζει να καταβάλλεται από σήμερα. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ θα μείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

* Την Τρίτη (28/4) θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ πάνω από 105.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που είτε έκλεισαν είτε έχουν πληγεί.

* Μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα γίνει η χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους έναντι 5.

* Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα 600 ευρώ στους επιστήμονες δικαιούχους.

* Μέχρι τις 8 Μαΐου θα καταβληθεί και η επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στις επιχειρήσεις.

* Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 63.900 νοικοκυριά που λαμβάνουν ήδη το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος.

Θα καταβληθούν επιπλέον 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Παρατείνεται έως 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού που δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς.