Πέτσας: Πότε θα εορταστεί η Πρωτομαγιά - Πότε ανοίγουν εκκλησίες και ξενοδοχεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη νέα ημερομηνία εορτασμού της Πρωτομαγιάς και τις ημερομηνίες ανοίγματος εκκλησιών και ξενοδοχείων.

Πέτσας: Πότε θα εορταστεί η Πρωτομαγιά - Πότε ανοίγουν εκκλησίες και ξενοδοχεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή (27/4) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε ότι η πορεία μετάβασης στην κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα είπε ότι αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι επιχειρήσεις υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενες φάσεις θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης, εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Για τις εκκλησίες είπε ότι για την ατομική λατρεία θα ανοίξουν από τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους για το ποίμνιο.

Για τις ξενοδοχειακές μονάδες, τόνισε ότι πρώτα θα λειτουργήσουν αυτές με δωδεκάμηνη διάρκεια και στη συνέχεια, προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/4 στις έξι το απόγευμα.

Για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είπε ότι θα γίνει το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων (δηλαδή στις 9 Μαΐου).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το επίδομα των 300 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους αρχίζει να καταβάλλεται από σήμερα (27/4).