Κορονοϊός: 132 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε 91χρονος στο «Σωτηρία»

Πέθανε 91χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ανεβάζοντας στους 132 τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: 132 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε 91χρονος στο «Σωτηρία»

Aκόμη ένας άνθρωπος πέθανε από τον κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πέθανε 91χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τις 7 Απριλίου. Πλέον ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα ανέβηκε στους 132. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 91 χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου κατέληξε ένας 78χρονος άνδρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι, κατά την ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο (έως και την ώρα που έλαβε χώρα η ενημέρωση) δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος από κορωνοϊό στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, ο Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι και σημείωσε ότι η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έδωσε ένα θετικό μήνυμα για το εμβόλιο, τονίζοντας πως σύμφωνα με ελβετική μελέτη ο ιός δεν θα εμφανίσει σημαντικές μεταλλάξεις τα επόμενα έτη.

«Οι κορονοϊοί εμφανίζουν συχνά μεταλλάξεις. Οι μικροδιαφορές στους ιούς μπορούν να αναλυθούν και να μας βοηθήσουν. Τέτοιες αναλύσεις μπορούν να μας πουν αν κάποιες ασθένειες συνδέονται μεταξύ τους», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε:

«Υπάρχει αισιόδοξο μήνυμα για το εμβόλιο που θα είναι έτοιμο στο μέλλον, με την προϋπόθεση πως ο ιός θα μείνει έτσι όπως μείνει. Αν παραμείνουν δηλαδή έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει σημαντικά τα επόμενα έτη».