Άρση περιορισμών για τον κορονοϊό: Πότε ανοίγουν γήπεδα, πλαζ, νυχτερινά κέντρα - Τα ευνοημένα σπορ

Από τον Ιούνιο θα αρχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Πότε ανοίγουν γήπεδα, πλαζ και νυχτερινά κέντρα.

Άρση περιορισμών για τον κορονοϊό: Πότε ανοίγουν γήπεδα, πλαζ, νυχτερινά κέντρα - Τα ευνοημένα σπορ

Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τον καταρτισμό του τελικού σχεδίου άρσης των περιορισμών και μετάβασης στη νέα κανονικότητα, μετά τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα (25/4) από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τις τελικές εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην οποία πήραν μέρος οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Το σχέδιο που επεξεργάστηκαν οι επιστήμονες αφορά τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο και τα μέτρα προστασίας των πολιτών. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, οπότε και θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες.

Οι αθλητικές δραστηριότητες

Ευνοημένα θα είναι τα ατομικά αθλήματα και αυτά που δεν δημιουργούν συγχρωτισμό όπως ο στίβος και το τένις, για τα οποία θα ανοίξουν πρώτα οι αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι την 1η Ιουνίου.

Τα ομαδικά αθλήματα θα πρέπει να περιμένουν λίγες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρουν το πράσινο φως στα μέσα του μήνα. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται και το άνοιγμα των παραλιών και οργανωμένων πλαζ.

Επίσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα υπάρξουν δύο φάσεις άρσης των περιορισμών σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό. Πρώτα έως τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν εστιατόρια και καφέ, ενώ μετά από ένα δεκαπενθήμερο θα ακολουθήσουν τα νυχτερινά κέντρα.

Βασικός κανόνας θα είναι να λειτουργούν, σε πρώτο στάδιο, μόνο με τραπέζια εκτός καταστήματος, με αποστάσεις μεταξύ τους και συγκεκριμένο αριθμό πελατών.