Κεραμέως: Τι προβλέπεται στις Πανελλαδικές για τους μαθητές με κορονοϊό ή σε καραντίνα (vid)

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε τι προβλέπεται για τους μαθητές με κορονοϊό στις Πανελλαδικές

Κεραμέως: Τι προβλέπεται στις Πανελλαδικές για τους μαθητές με κορονοϊό ή σε καραντίνα (vid)

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε σήμερα (24/4) ότι βούληση του υπουργείου είναι οι Πανελλαδικές 2020 να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου ώστε να έχουν ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου το αργότερο.

Αναφορικά με τους υποψήφιους που θα νοσήσουν από κορονοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα.

Συγκεκριμένα αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς λόγους υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α' βαθμού.

Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Όσον αφορά το θέμα του συνωστισμού στις αίθουσες, η υπουργός Παιδείας είπε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο που προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Καταλήγοντας, η υπουργός Παιδείας μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και με προτεραιότητα τη Γ' Λυκείου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Κεραμέως: