Θετικοί έξι νεφροπαθείς στην κλινική στο Περιστέρι, μεταφέρονται στο ΝΙΜΤΣ (vid)

Στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μεταφέρονται έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Θετικοί έξι νεφροπαθείς στην κλινική στο Περιστέρι, μεταφέρονται στο ΝΙΜΤΣ (vid)

Στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μεταφέρονται έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα, 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στη ΓΓΠΠ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19. Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ασθενείς που είχαν ραντεβού για αιμοκάθαρση σήμερα πήγαν το πρωί στην κλινική στο Περιστέρι. Αναμένεται ωστόσο, μετά το σφράγισμα της κλινικής χθες, οι ασθενείς να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τροφίμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα τα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

«Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε, να «είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

«Όλοι οι θετικοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει κανένας θετικός στην κλινική», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από το σύνολο των 226 ανθρώπων οι 116 είναι αιμοκαθαιρόμενοι νοσηλευόμενοι και οι 110 αποτελούν προσωπικό της κλινικής. Θετικοί στον κορονοϊό, όπως ανέφερε, ήταν οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, 17 ασθενείς που δεν βρίσκονται πλέον στην κλινική και 17 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

«Είναι σημαντική επιδημία σε έναν χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ευπαθής ομάδα. Είμαστε κοντά τους, θα τους υποστηρίξουμε όσο μπορούμε για να σταματήσει το κακό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: ΑΠΕ