Τσιόδρας: «Tέσσερις θάνατοι και 55 νέα κρούσματα, τα περισσότερα σε υγειονομικές δομές» (vid)

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 125.

Τσιόδρας: «Tέσσερις θάνατοι και 55 νέα κρούσματα, τα περισσότερα σε υγειονομικές δομές» (vid)

Κατά τη σημερινή (21/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε:

Τα κρούσματα στην Ελλάδα - Οι νομοί χωρίς κρούσματα (upd - χάρτης)

Έχουμε 55 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού. Τα περισσότερα είναι σε υγειονομικές δομές με επιδημίες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 2.463 και το 56% αυτών είναι άντρες.

Τα 574 είναι συσχετιζόμενα με το εξωτερικό, τα 1.131 δηλαδή το 46% είναι συσχετιζόμενα με ήδη γνωστό νόσημα.

52 συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο τα 66 έτη. Το 29% αυτών είναι γυναίκες και το 85% έχει κάποια σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

57 συνάνθρωποί μας εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Έχουμε 4 νέους θανάτους στη χώρα μας και 125 συνολικά. Οι 33 ήταν γυναίκες με μ.ο. τα 74 έτη. Το 90.4% είχαν κάποιοι υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, 59.241 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε τη σημασία της επαγρύπνησης, λέγοντας «δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων να αδικεί όσους προσέχουν. Είναι αναγκαία η επαγρύπνηση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας».