Λευκός Απρίλης: Χιόνια στους νομούς Τρικάλων, Λάρισας και Ιωαννίνων! (vid)

Aν και τέλη Απριλίου χιόνι έπεσε σε Τρίκαλα, Λάρισα, Ιωάννινα. Δείτε το βίντεο.

Λευκός Απρίλης: Χιόνια στους νομούς Τρικάλων, Λάρισας και Ιωαννίνων! (vid)

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 23 Απριλίου, όμως το σκηνικό σε ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων Λάρισας και Ιωαννίνων, όπου έπεσαν χιόνια, παραπέμπει σε χειμώνα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Σε περιοχές της Κόνιτσας, στο Πληκάτι, την Αετομηλίτσα, το Δίστρατο, αλλά και στη Βασιλίτσα, το Μέτσοβο και τη Μηλιά, το χιόνι φτάνει από τα 5 έως τα 15 εκατοστά.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους -2 βαθμούς έως και μηδέν. Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έχει βγάλει 11 μηχανήματα αποχιονισμού από τα ξημερώματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό το οδόστρωμα.

Χιόνι και σε Τρίκαλα – Λάρισα. Ισχυρή χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει τα 10 εκατοστά, σημειώνεται στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Δεκαπέντε μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ανοιχτό χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Σε ορεινές περιοχές της Λάρισας, όπως για παράδειγμα στο Λιβάδι Ελασσόνας, οι κάτοικοι αντίκρισαν σήμερα ένα λευκό τοπίο. Η χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ. Πάντως οι δρόμοι παραμένουν απόλυτα καθαροί.

Πηγή: tovima.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας