Δήμος Πειραιά: Αναβάλλονται οι «Ημέρες Θάλασσας 2020» για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ο Δήμος Πειραιά αποφάσισε την αναβολή των «Ημερών Θάλασσας 2020» που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου

Δήμος Πειραιά: Αναβάλλονται οι «Ημέρες Θάλασσας 2020» για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ο Δήμος Πειραιά αποφάσισε την αναβολή των «Ημερών Θάλασσας 2020» που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, στο πλαίσιο των αποφάσεων και των μέτρων της Κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Στόχος είναι, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2020.

Για την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής των «Ημερών Θάλασσας 2020», θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της τόνισε: «Με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, μεταθέτουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των «Ημερών Θάλασσας 2020», καθώς δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών, των επισκεπτών, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής».

Στη συνέχεια, η κα Ζαρακέλη ευχαρίστησε τους φορείς και τους συλλόγους για τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, «θα προσφέρουμε για ακόμα μια χρονιά από κοινού ένα πλήρες και ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά».

Κλείνοντας, η κα Ζαρακέλη σημείωσε: «Οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του Δήμου Πειραιά. Εναρμονιζόμενοι πλήρως με τις οδηγίες και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι «Ημέρες Θάλασσας», οι οποίες αποτελούν εδώ και έξι χρόνια έναν επιτυχημένο και δημοφιλή θεσμό».

Πηγή: piraeus.gov.gr