Φορολογικές δηλώσεις: Η προθεσμία λήγει στις 30/6 - Τι πρέπει να προσέχουμε στη συμπλήρωση (vid)

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις 2020. Τι πρέπει να προσέξουν στη συμπλήρωση.

Φορολογικές δηλώσεις: Η προθεσμία λήγει στις 30/6 - Τι πρέπει να προσέχουμε στη συμπλήρωση (vid)

Η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2019 άνοιξε τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η προθεσμία για την υποβολή τους λήγει στις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε το TAXISnet

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε χειρόγραφη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Μαζί με το Ε3 υποβάλλεται και η δήλωση (Ε2) για τα εισοδήματα από ακίνητα που απέκτησε ο φορολογούμενος από ακίνητα για αστική εμπορική ή αγροτική χρήση εντός ή εκτός αστικών κέντρων.

Ο φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης μιλώντας στο Open Tv εξήγησε τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι σχετικά με την συμπλήρωση των δηλώσεων αλλά και τι έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Μεταξύ άλλων είπε: «Από το 2019 δεν υπάρχουν διαφορές. Για τα φυσικά πρόσωπα θα ισχύσει μείωση από 1/1/2020, ο φορολογικός συντελεστής έχει αλλάξει μόνο για τις επιχειρήσεις, από 29% πήγε στο 24%. Αναμένονται περαιτέρω μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, στην εισφορά αλληλεγγύης, στα μερίσματα»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του φοροτεχνικού