Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου σε σχέση με το ΑΜΚΑ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) με ανακοίνωσή της δίνει συμβουλές ενόψει της καταβολής των συντάξεων του Μαΐου, σε σχέση με το ΑΜΚΑ.

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Μαΐου σε σχέση με το ΑΜΚΑ

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) με ανακοίνωση της υπενθυμίζει στους δικαιούχους για τις συντάξεις Μαΐου 2020 ότι η καταβολή τους θα πραγματοποιηθεί, σταδιακά, με βάση την από 16/4/2020 ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.

Παρακαλεί τους συναλλασσόμενους, εάν δεν επιλέξουν ηλεκτρονική συναλλαγή ή συναλλαγή ανάληψης μετρητών στα ΑΤΜ, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα άσκοπου συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα.

Προτρέπει δε το συναλλακτικό κοινό να χρησιμοποιεί ένα από τα πολλά διαθέσιμα ψηφιακά μέσα εξυπηρέτησης (ΑΤΜ, Internet & Mobile banking).

«Συνεχίστε τις συναλλαγές σας με τρόπο σύγχρονο, απλό και ασφαλή για όλους μας», επισημαίνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Θυμίζουμε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν τμηματικά. Συγκεκριμένα:

Οι συντάξεις των "μισθωτών", (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ), θα καταβληθούν:

Στις 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

- Οι συντάξεις των μη-μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

- Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.