Κορονοϊός: Ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό εν μέσω της πανδημίας!

Παρά τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού που έχουν ανακοινωθεί, οι ανθρωποκτονίες στο Μεξικό ανήλθαν σε 105 (!), στην πιο πολυαίμακτη ημέρα του 2020!

Κορονοϊός: Ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό εν μέσω της πανδημίας!

Το Μεξικό γνώρισε την Κυριακή (19/4) την πιο πολυαίμακτη ημέρα από την έναρξη της χρονιάς, με 105 ανθρωποκτονίες, παρά το γεγονός ότι έχουν ανακοινωθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις μεξικανικές αρχές χθες Δευτέρα.

Το προηγούμενο τέτοιο θλιβερό ρεκόρ είχε καταγραφεί την 4η Απριλίου, με 104 φόνους να διαπράττονται μέσα σε 24 ώρες.

«Ασχολούμαστε με τον κορονοϊό, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα των ανθρωποκτονιών», στηλίτευσε χθες ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Οι αριθμοί που ανακοινώνουν οι εισαγγελικές αρχές των μεξικανικών πολιτειών και το ομοσπονδιακό κράτος δείχνουν ότι οι περισσότεροι φόνοι διαπράχθηκαν στην πολιτεία του Μεξικού (κεντρικά), 12 σε ένα 24ωρο, ενώ 10 καταγράφηκαν στην πολιτεία Τσιουάουα (βορειοανατολικά) και η πόλη του Μεξικού, οι πολιτείες Γουαναχουάτο (κεντρικά) και Οαχάκα (νότια) κατέγραψαν από 9.

Παρά τα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών που τέθηκαν σε εφαρμογή στο Μεξικό στα μέσα του Μαρτίου, η βία δεν έχει σταματήσει στη χώρα, όπου καταγράφηκαν επίσημα 34.608 ανθρωποκτονίες το 2019, ο βαρύτερος απολογισμός από το 1997.

Πήγη: ΑΠΕ ΜΠΕ