Κορονοϊός: Αμερικανοί και Αυστραλοί ανακάλυψαν τώρα την «Πηγή του κακού»

Η Αυστραλία ήταν η τελευταία από τις χώρες που κατηγορούν την Κίνα για τον τρόπο που χειρίστηκε την επιδημία του κορονοϊού κάνοντας επίκαιρο το δημοσίευμα του ΦΩΤΟΣ με τίτλο, «Η πηγή του κακού».

Κορονοϊός: Αμερικανοί και Αυστραλοί ανακάλυψαν τώρα την «Πηγή του κακού»

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, αποκάλυψε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, είχε προειδοποιήσει το 2018 τις αμερικανικές αρχές για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας σε ένα εργαστήριο που ερευνούσε τους κορονοϊούς που προέρχονταν από τις νυχτερίδες.

Οι ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες κατηγόρησαν στη συνέχεια την Κίνα για τον τρόπο που χειρίστηκε την επιδημία του κορονοϊού, διερωτώμενες για τη διαφάνεια του Πεκίνου και ζητώντας τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του ιού αλλά και του τρόπου που εξαπλώθηκε.

«Τα ζητήματα γύρω από τον κορονοϊό είναι ζητήματα για ανεξάρτητη έρευνα και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζα Πέιν.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει τις επικρίσεις του προς την Κίνα σχετικά με τον κορονοϊό δηλώνοντας ότι «το Πεκίνο θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις, αν ήταν εσκεμμένα υπεύθυνο» για την πανδημία.

Όλα αυτά έρχονται ένα μήνα και πλέον μετά το άρθρο του «Ενενηντάλεπτου» στο ΦΩΣ που είχε τίτλο «Η πηγή του κακού» και ήταν συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Ηλιόπουλου στο «Τρίτο Μάτι» που έκανε λόγο για το κινεζικό Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου.

Έγραφε στις 16 Μαρτίου ο «Ενενηντάλεπτος»:

«Κατά τον Μάρτιο του 2019, ένα μυστηριώδες φορτίο με δείγμα κορονοϊού εντοπίζεται να μεταφέρεται λαθραία από τον Καναδά και ανιχνεύεται σε Κινέζους επιστήμονες που εργάζονται σε ένα σημαντικό καναδικό εργαστήριο. Οι έρευνες που ακολουθούν συνδέουν τους ανθρώπους αυτούς με το κινεζικό Πρόγραμμα Βιολογικού Πολέμου και υπάρχουν σοβαρές υποψίες για διαρροή του επικίνδυνου ιού, που προκαλεί την απίστευτη επιδημία στη Γουχάν».

‘Ετσι ξεκινά το εκτενές άρθρο του Γιώργου Ηλιόπουλου στο παρόν τεύχος του περιοδικού «Τρίτο Μάτι», το οποίο φωτίζει από κάθε πλευρά ένα σκοτεινό επεισόδιο κατασκοπίας και βιολογικού πολέμου με πιθανή πρωταγωνίστρια μια Κινέζα βιολόγο ονόματι Ξανγκιούο Κιου (Xiangguo Qiu). Ο Ηλιόπουλος αναπτύσσει ένα εφιαλτικό σενάριο συνωμοσίας βασισμένο στις υποψίες των καναδικών αρχών για εμπλοκή της Κινέζας ερευνήτριας στο παγκόσμιο σκάνδαλο του Covid-19».

Διαβάστε όλο τον άρθρο:

Κορονοϊός: Η πηγή του κακού