Κεραμέως: Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές - Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία (vid)

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων και  τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020.

Κεραμέως: Πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές - Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία (vid)

Με την πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας συζητείται η επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων ενώ το ερώτημα που απασχολεί όλους είναι πότε θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου ώστε να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου, τόνισε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (20/4) η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι προτεραιότητά μας. Τα στοιχεία είναι αισιόδοξα. Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα για να δούμε κατά πόσο έχουν αποδώσει τα σκληρά μέτρα. θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων», είπε.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πάντως ότι θα επανέλθουμε σε μία διαφορετική καθημερινότητα και πως «αυτό θα ισχύσει και για τα σχολεία». «Το προσεχές διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η δημόσια υγεία και στα σχολεία», συμπλήρωσε.

Δείτε τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας