Κορονοϊός στην Iσπανία: Σημαντική μείωση σε θανάτους και κρούσματα!

H ημερήσια καταγραφή θανάτων της Κυριακής (19/4) στην Ισπανία από τον κορονοϊό ήταν η μικρότερη από τις 22 Μαρτίου, ένδειξη ότι αποδίδουν τα μέτρα ανάσχεσης, με τις αρχές της Μαδρίτης να έχουν επιβάλει από τα μέσα Μαρτίου καθολικό lockdown.

Κορονοϊός στην Iσπανία: Σημαντική μείωση σε θανάτους και κρούσματα!

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 410 νέους θανάτους, από 565 του Σαββάτου και στη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση εδώ και ένα μήνα, σε μια από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία. Συνολικά 20.453 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ισπανία από τη νόσο Covid-19.

H ημερήσια καταγραφή των θανάτων της Κυριακής ήταν η μικρότερη από τις 22 Μαρτίου και σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από τους 950 θανάτους σε ένα 24ωρο που είχαν ανακοινώσει στις 2 Απριλίου, σε μια ένδειξη ότι αποδίδουν τα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού, με τις αρχές της Μαδρίτης να έχουν επιβάλει από τα μέσα Μαρτίου καθολικό lockdown.

Ο συνολικός αριθμός περιστατικών αυξήθηκε στα 195.944, από 191.726 του Σαββάτου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Υγείας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο 15νθήμερη παράταση των περιοριστικών μέτρων, έως τις 9 Μαΐου, αν και κάποιοι περιορισμοί θα χαλαρώσουν, όπως το να επιτραπεί στα παιδιά να βγαίνουν εκτός σπιτιού για περιορισμένη ώρα.

«Έχουμε αφήσει πίσω μας τις πιο δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο κ. Σάντσεθ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

naftemporiki.gr