Μεγάλο Σάββατο: Ωράριο καταστημάτων - σούπερ μάρκετ - Ποια καταστήματα ανοίγουν Κυριακή του Πάσχα

Το ωράριο λειτουργίας για καταστήματα - σούπερ μάρκετ σήμερα Μεγάλο Σάββατο και ποια θα είναι ανοιχτά αύριο, Κυριακή του Πάσχα.

Μεγάλο Σάββατο: Ωράριο καταστημάτων - σούπερ μάρκετ - Ποια καταστήματα ανοίγουν Κυριακή του Πάσχα

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν στο διάστημα 7:00-20:00.

Την Κυριακή του Πάσχα, τα καταστήματα των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί, λειτουργούν κανονικά σύμφωνα με το ισχύον για τις Κυριακές πλαίσιο.

Τα παραπάνω σημειώνει στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Καιρός: Αίθριος σήμερα Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου - Πρόγνωση και για την Κυριακή του Πάσχα

Για αύριο, Κυριακή του Πάσχα, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ, ενώ μπορούν να λειτουργούν οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία, τα μίνι μάρκετ καθώς και τα βενζινάδικα.

Αναλυτικά:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:

-Μεγάλο Σάββατο:

Όλα τα καταστήματα λειτουργούν έως τις 20:00.

Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά.

Το ειδικό ωράριο προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμων, από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.