Τσιόδρας: Φθίνουν τα κρούσματα - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για το Πάσχα (vid)

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς ανήγγειλε διπλασιασμό των προστίμων για το Πάσχα.

Τσιόδρας: Φθίνουν τα κρούσματα - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για το Πάσχα (vid)

Κατά τη σημερινή (15/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 105.

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα - Νομοί χωρίς κρούσματα (upd-χάρτης)

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 15 και το σύνολό τους στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.207.

Από τους προσβληθέντες από τον κορονοϊό 69 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από τους 69 οι 13 είναι γυναίκες.

Το ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 526.000 άνθρωποι, ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, έγιναν καλά. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 137.906 θάνατοι.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στην Ευρώπη το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους περισσότερους θανάτους.

Τόνισε δε πως μελέτες δείχνουν τη σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες.

Χαρδαλιάς: Διπλάσια πρόστιμα για το Πάσχα

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων το Πάσχα.

Συγκεκριμένα:

1. Από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από 150 ευρώ σε 300 ευρώ. Επίσης θα συνεχίζεται κανονικά η αφαίρεση των πινακίδων.

2. Η μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται αυστηρότερα και σωρευτικά από τις αρμόδιες αρχές.