Πώς θα κυκλοφορούμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα - Όλα τα σενάρια (vid)

Τα σενάρια για το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα του Πάσχα. Τι θα ισχύσει για Ι.Χ., ταξί και ΜΜΜ. Μπλόκα στους δρόμους για τα εξοχικά εντός Αττικής. To σχεδιο της Αστυνομίας. 

Πώς θα κυκλοφορούμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα - Όλα τα σενάρια (vid)

Το αργότερο μέχρι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη θα γνωρίζουν οι πολίτες αν τελικά θα υπάρξει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ή αν θα υπάρξουν άλλα μέτρα. Ολα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι και οι συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Πολιτική Προστασία και στο Μαξίμου κορυφώνονται.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, υπάρχουν δύο κυρίαρχα σενάρια. Το ένα είναι να σηκωθεί καθολικό χειρόφρενο στη χώρα. Δηλαδή να μην κυκλοφορούν ούτε τα ταξί ούτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το άλλο σενάριο είναι να μην επιτραπεί η μετακίνηση μόνο στα Ι.Χ. Ολα βέβαια θα κριθούν από την στάση που θα τηρήσει η κοινωνία Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή. Αν δηλαδή θα τηρηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Με δεδομένο ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν την Μεγάλη Παρασκευή για λίγες μόνο ώρες (13:00 - 19:00) δημιουργεί ένα... άγχος στις αρχές για το κατά πόσο θα υπάρξει συνωστισμός στην αγορά, σε περίπτωση που παρθούν πιο αυστηρά μέτρα από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας, είναι τα κοντινά στην Αττική εξοχικά. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς έχει στήσει 16 μπλόκα σε κομβικές οδικές αρτηρίες που «βγάζουν» από το κλεινόν άστυ. Αυστηροί έλεγχοι θα σημειώνονται μεταξύ άλλων στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στην Μαρκοπούλου, στη Βάρης - Κορωπίου, στην Σουνίου, στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη κι αλλού.

Υπάρχει εξάλλου σκέψη να επεκταθεί το πρόστιμο των 300€ και η αφαίρεση των πινακίδων που ισχύει για όσους πιάνονται στα διόδια να εγκαταλείπουν την Αττική και γι αυτές τις περιπτώσεις, όσων παραβούν τα μέτρα κι εντός λεκανοπεδίου για τα κοντινά παραθεριστικά κέντρα.

Πηγή: Έθνος