Έκτακτες προσλήψεις με συμβάσεις για τρία χρόνια

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει έκτακτες ανάγκες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Έκτακτες προσλήψεις με συμβάσεις για τρία χρόνια


Σε έκτακτες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών και με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία έτη προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι προσλήψεις θα γίνουν κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής νομοθετικής διάταξης, καθώς και χωρίς έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, τηρουμένων των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, σύμφωνα με τις ανάγκες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί, θα καλύψει έκτακτες ανάγκες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί μετά από δημόσια πρόσκληση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στην οποία θα καθορίζονται ο αριθμός προσωπικού που θα προσληφθεί ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, τα απαιτούμενα προσόντα, τυπικά και ουσιαστικά, η αντίστοιχη οργανική μονάδα τοποθέτησής τους, ειδικότερα κριτήρια επιλογής, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων και ο τρόπος υποβολής τους, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο τρόπος και χρόνος υποβολής αυτών, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένης τυχόν συνέντευξης, η διαδικασία σύνταξης των πινάκων κατάταξης, η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των πινάκων κατάταξης, το δικαίωμα άσκησης ένστασης, ο τρόπος και χρόνος άσκησής της και το όργανο εξέτασής της και η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το σχέδιο προκήρυξης συντάσσεται και αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο το εγκρίνει ή το τροποποιεί μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την περιέλευση σε αυτό. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των πέντε ημερών, τεκμαίρεται σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι, για την απόδειξη των «Απαιτούμενων Προσόντων», των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους, όπου απαιτηθεί, οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα εξειδικευθούν ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα με την προκήρυξη.

ΠΗΓΗ: tanea.gr