Κορονοϊός: Σε ποιους επιτρέπεται η κολύμβηση

Δεν ισχύουν οι περιορισμοί στην κολύμβηση για τις περιπτώσεις πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας . Πότε επιτρέπεται η κυκλοφορία και που υπάρχουν περιορισμοί.

Κορονοϊός: Σε ποιους επιτρέπεται η κολύμβηση

Δεν ισχύουν οι περιορισμοί στην κολύμβηση για τις περιπτώσεις πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης, κ.α.), που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι πολίτες οφείλουν να κατέχουν και να επιδεικνύουν το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό, με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και για τον κίνδυνο μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού, έχει απαγορεύσει τη θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και τη χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και την υποβρύχια αλιεία.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, τονίζει ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.