Κορονοϊός: Έκπτωση ενοικίου 40% σε φοιτητές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Την επέκταση της έκπτωσης 40% του ενοικίου και για τη φοιτητική κατοικία ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης όσων πλήττονται από τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Έκπτωση ενοικίου 40% σε φοιτητές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Την επέκταση της έκπτωσης 40% του ενοικίου και για την φοιτητική κατοικία που πληρώνουν οι γονείς για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η νομοθετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα προβλέπει ότι η μείωση του ενοικίου φοιτητικής κατοικίας θα ισχύσει για τον Απρίλιο και θα αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων οι οποίοι βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή εργασίας.

Ειδικότερα, η ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει:

Μείωση 40% του ενοικίου για την φοιτητική κατοικία. Το μέτρο αφορά στους γονείς που πληρώνουν ενοίκιο για την κατοικία του προστατευόμενου παιδιού τους το οποίο σπουδάζει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του. Η ρύθμιση εξετάζεται να ισχύσει για τους σπουδαστές των Ι.Ε.Κ.

Η έκπτωση 40% του ενοικίου θα ισχύσει για το μήνα Απρίλιο και αφορά τους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων με προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εμφανίζεται ο ίδιος ως μισθωτής της «φοιτητικής» κατοικίας στο μισθωτήριο και στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου του Taxisnet.

Ο εργαζόμενος που θα ζητήσει μείωση κατά 40% στο μίσθωμα της φοιτητικής κατοικίας οφείλει να παρουσιάσει στον εκμισθωτή αντίγραφο της σχετικής «Υπεύθυνης Δήλωσης Εργαζομένου» που υπέβαλε στην «ΕΡΓΑΝΗ» με εκτυπωμένα τα στοιχεία του εκμισθωτή και της διεύθυνσης της μισθωμένης κατοικίας του, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι αυτός είναι ο μισθωτής της κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση κατά 40% του ενοικίου παρέχεται σήμερα:

- Σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις για την επαγγελματική τους στέγη,
τους εργαζόμενους με προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας για την πρώτη τους κατοικία και

-Τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού για την επαγγελματική στέγη.

Πηγή: alvavita.gr