Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ διευκρίνισε στο ΜEGA ποιοι άνεργοι δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται

Για τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μίλησε ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Ειδικότερα, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι η χθεσινή ανακοίνωση αφορά 155.000 περίπου μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι εντός του τελευταίου έτους, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στο μητρώο του ΟΑΕΔ.

«Όσοι είναι άνεργοι από 12 έως 24 μήνες και δεν έχουν λάβει το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ» διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, θεωρούνται όσι

-Έχουν ηλικία 20 έως 66 ετών,
-Έχουν εξαντλήσει τη 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας
-Έχουν χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο και παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ήδη μία μεγάλη παρέμβαση, που είναι η δίμηνη παράταση σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

«Αυτοί είναι συνολικά σχεδόν 200.000 άνθρωποι. Επίσης, θα δώσουμε δίμηνη παράταση και σε όσους έληξε η επιδότησή τους τον Απρίλιο. Άλλοι 40.000 άνθρωποι» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ