Χαρδαλιάς: «Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή των συντάξεων» (vids)

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε πως η πληρωμή των συντάξεων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία ουρών έξω από τις τράπεζες..

Χαρδαλιάς: «Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή των συντάξεων» (vids)

Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως τόνισε κατά τη σημερινή (13/4) ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημείωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις». Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέραν των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.



Κατέστησε σαφές ακόμα πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου. Περαιτέρω προσέθεσε ότι αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη.



Επίσης, ενημέρωσε ότι χθες έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το Λεκανοπέδιο, όχι μόνο στη Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας και διαφύλαξη της ζωής των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη. Επίσης κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων οίκων ή μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων να τηρούν κάθε πρωτόκολλο προστασίας. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και ενδελεχείς, όπως υπογράμμισε.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται αύριο (14/4) η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα.

Και ότι παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης μέχρι τις 27 Απριλίου.

Επίσης, παρατείνεται η καραντίνα στη Μεσοποταμία Καστοριάς για δέκα ημέρες και ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 20 Απριλίου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και σε σημεία του δήμου Ιωαννίνων, συγκεκριμένα στην παραλίμνια περιοχή και στους παράδρομους εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων.

Οι συντάξεις

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου ώστε να αποφευχθούν ουρές στις τράπεζες, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα:

* Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στο ΑΜΚΑ τους

* Οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου

* Οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στις 29 Απριλίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ