Θύμα του κορονοϊού ο διακεκριμένος επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου

Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 57 ετών, νικημένος από τον κορονοϊό, ο διακεκριμένος επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου.

Θύμα του κορονοϊού ο διακεκριμένος επιστήμονας Θεόδωρος Παπάζογλου

Απεβίωσε χτυπημένος από τον κορονοϊό σε ηλικία 57 ετών ο διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής Θεόδωρος Παπάζογλου. Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από τον ιό και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μολονότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η εισαγωγή του στην εντατική νοσοκομείου των Βρυξελλών, όπου και κατέληξε.

Η απώλεια του επικεφαλής στο Τμήμα Υποστήριξης του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας σκόρπισε θλίψη στην ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο Παπάζογλου είχε εργαστεί στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είχε διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εξακολουθούσε να διατηρεί σχέσεις με το ΙΤΕ και την Κρήτη.

Ο δόκτωρ Θεόδωρος Παπάζογλου, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν και ο ίδιος απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είχε ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική του εκπαίδευση στο Εργαστήριο Λέιζερ του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai του Λος Άντζελες. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Εγκατάστασης Ακτινοβολίας Υπεριώδους Λέιζερ στο ΙΤΕ.

Στο ακαδημαϊκό ενεργητικό του είχε περισσότερες από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις και δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.