Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε Κέρκυρα, Κουκάκι!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, όπου η λειτουργία έγινε παρουσία πιστών παρά την απαγόρευση για τον κορονοϊό!

Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε Κέρκυρα, Κουκάκι!

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, την ώρα που η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει με ανακοίνωσή της πως οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας πρέπει να τηρούνται πιστά.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοινώνεται ότι «ερευνάται το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι φέρεται ότι έχει προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς.

naftemporiki.gr