Νότια Προάστια: Συσκέψεις για τα μέτρα δράσης στο παραλιακό μέτωπο λόγω αύξησης της κυκλοφορίας

Μετά τις εικόνες του Σαββάτου, οι Δήμοι των νοτίων προαστίων αναλαμβάνουν δράση για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο παραλιακό μέτωπο, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Π. Φάληρο, Ελληνικό, Άλιμος, Γλυφάδα.

Νότια Προάστια: Συσκέψεις για τα μέτρα δράσης στο παραλιακό μέτωπο λόγω αύξησης της κυκλοφορίας

Μετά τις εικόνες του Σαββάτου, οι Δήμοι των νοτίων προαστίων αναλαμβάνουν δράση για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο παραλιακό μέτωπο.

Μία σειρά από τηλεφωνικές επαφές πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόσο με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Δ. Χαρδαλιά, όσο και με τους Δημάρχους του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19 και ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών στο σύνολο του παραλιακού μετώπου, όπου παρουσιάστηκε το Σάββατο και πάλι μεγάλος συγχρωτισμός, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Αττικής συνομίλησε με τους Δημάρχους Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Αλίμου Α. Κονδύλη, Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλο, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Δ. Κωνσταντέλο, Ελληνικού Γ. Κωνσταντάτου, Σαρωνικού Π. Φιλίππου και Λαυρίου Δ. Λουκά.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι συμφώνησαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίνεται με συνέπεια κι ευθύνη στα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, αλλά υπάρχει ένας μικρός αριθμός πολιτών που μπορεί να προέρχεται και από άλλες περιοχές, ο οποίος εξακολουθεί να συγχρωτίζεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ιδίως το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την επιτυχία της προσπάθειας που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Όλοι θεωρούν απαραίτητο το επόμενο διάστημα που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, να εφαρμοστούν από τους πολίτες στο σύνολό τους τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και ιδιαίτερα, να αποφευχθεί η μεγάλη και άσκοπη συγκέντρωση πολιτών στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, ώστε να μην χρειαστεί να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι Δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού έθεσαν στη συζήτηση και την ανάγκη να υπάρξει επιπλέον σύσταση και επισήμανση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και στην περιοχή του Υμηττού, όπου επίσης παρατηρείται συγχρωτισμός μεγάλων ομάδων πολιτών.


Όλοι συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα σε δημόσιες συστάσεις προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να ζητήσουν ιδιαίτερα από τους πολίτες των όμορων Δήμων να αποφεύγουν για όσο ισχύουν οι περιορισμοί, να επισκέπτονται το παραλιακό μέτωπο.

Ήδη, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στη Γλυφάδα η δημοτική αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση με αυτοκίνητο στην παραλιακή οδό (Διαδόχου Παύλου).

Πηγή: noupou