Κορονοϊός: Μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, αυξάνονται τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αττική.

Κορονοϊός: Μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, αυξάνονται τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στις μονάδες ειδικών λοιμώξεων, στις κλινικές δηλαδή για τον Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, η πληρότητα ανέρχεται στο 50% με 60%.

Ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι το γεγονός, μάλιστα, ότι τις τελευταίες 4 με 5 ημέρες έχει ελαττωθεί ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, το οποίο συνιστά ουσιαστικά απόδειξη της απόδοσης των μέτρων που ελήφθησαν δύο με τρεις εβδομάδες πριν.

Σε ό,τι αφορά στις ΜΕΘ Covid-19 για ασθενείς με κορονοϊό στην Αττική, η πληρότητα των κρεβατιών ανέρχεται στο 80%. Αισιόδοξο στοιχείο το γεγονός ότι είναι συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός των ασθενών που εξέρχονται από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και αντανακλά την επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από τους πολίτες είναι το γεγονός ότι στα διαπιστευμένα εργαστήρια για μοριακούς ελέγχους για κορονοϊό, το ποσοστό των τεστ που αποδεικνύονται θετικά έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με 2 με 3 εβδομάδες πριν.

Πηγή: iefimerida.gr