Καιρός - Μεγάλη Εβδομάδα: Πότε και πού θα έχουμε καταιγίδες και ανέμους 9 μποφόρ

Ποιες ημέρες χαλάει ο καιρός με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα - Πρόγνωση της ΕΜΥ έως τη Μεγάλη Παρασκευή

Καιρός - Μεγάλη Εβδομάδα: Πότε και πού θα έχουμε καταιγίδες και ανέμους 9 μποφόρ

Ήλιος, υψηλές θερμοκρασίας και άνεμοι μικρής έντασης είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Σάββατο 11 Απριλίου, όμως τη Μεγάλη Εβδομάδα για κάποιες ημέρες, αλλάζει το σκηνικό.

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Μεγάλη Εβδομάδα:

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 13-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικά πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μ. ΤΡΙΤΗ 14-04-2020

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 15-04-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και τα κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα κεντρικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε όλη τη χώρα, πλην των Δωδεκανήσων, σε βορείων διευθύνσεων και στο Αιγαίο θα φτάσουν πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 16-04-2020

Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.