Η ένταση των Ρομά στη Λάρισα και η απάντηση του Χαρδαλιά (vids)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε αβάσιμα τα σχόλια για ένταση με τους Ρομά στη Λάρισα. Βίντεο δείχνουν πως υπήρξε ένταση και αντιδράσεις, ενώ ζήτησαν εξηγήσεις γιατί μπήκαν σε καραντίνα.  

Η ένταση των Ρομά στη Λάρισα και η απάντηση του Χαρδαλιά (vids)

Μπορεί ο Νίκος Χαρδαλιάς να θέλησε να τονίσει πως δεν υπήρξε καμία ένταση με τους Ρομά στη Λάρισα, κατά την επίσκεψη του ιδίου, του Σωτήρη Τσιόδρα και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, ωστόσο σύμφωνα με τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται πως οι Ρομά ζητούσαν εξηγήσεις για την καραντίνα, κατηγορώντας μάλιστα τους ειδικούς για «ρατσισμό»!

Σύμφωνα μάλιστα με το larissanet.gr, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στον κ. Χαρδαλιά ζητούσαν να μάθουν τον λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτε άλλο».

Σε ένα άλλο βίντεο φαίνεται ο κ. Τσιόδρας να λέει: «Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό, αδέλφια είμαστε, αλλά πρέπει να τηρείτε τα μέτρα και να μείνετε σπίτι 14 ημέρες μέχρι να το ξεπεράσετε. Είχαμε κάτι κρούσματα, βοηθήστε τον κόσμο για να μην έχουμε νεκρούς».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του είπε στους Ρομά: «Να παλέψουμε αυτόν τον εφιάλτη για να προστατεύσουμε τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας και τους ευπαθείς. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι υπομονή και επιμονή και θα φροντίσουμε να μη λείψει κάτι από τα σπίτια σας. Κανένας εκτός καραντίνας, όλοι στα σπίτια σας».

Στο βίντεο κάποιοι χειροκροτούν, αλλά υπάρχουν και άλλοι που αποδοκιμάζουν και ειρωνεύονται τόσο τον κ. Τσιόδρα όσο και τον κ. Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για αυτά τα περιστατικά στην επίσημη ενημέρωση που κάνει καθημερινά με τον Σωτήρη Τσιόδρα, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμα τα σχόλια που έχουν γραφτεί ότι οι Ρομά κινήθηκαν εναντίον μας. Τους εξηγήσαμε τι πρέπει να κάνουν και μας άκουσαν. Έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Πρόκειται ίσως για το πιο ορθό παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν χαλαρώσουμε τα μέτρα».