Χαρδαλιάς: «Λαϊκές τέλος για 14 μέρες στη Θεσσαλία - Έλεγχοι σε Φάρσαλα, Τύρναβο, Σοφάδες» (vid)

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα και στους Σοφάδες

Χαρδαλιάς: «Λαϊκές τέλος για 14 μέρες στη Θεσσαλία - Έλεγχοι σε Φάρσαλα, Τύρναβο, Σοφάδες» (vid)

Ανακοινώσεις σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον νέο ιό στη χώρα μας.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόδρα στον καταυλισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορονοϊού.

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα - Κλείνουν οι λαϊκές στη Θεσσαλία

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως με αφορμή το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε χθες σε μια περιοχή περίπου 5.000 κατοίκων, η οποία περιλαμβάνει τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, μετά την επιβεβαίωση 20 θετικών κρουσμάτων σε 29 δείγματα κατά την ιχνηλάτηση επαφών 32χρονου Ρομά, αναστέλλονται όλες οι λαϊκές αγορές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ απαγορεύεται το πλανόδιο εμπόριο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η ιχνηλάτηση του 32χρονου οδήγησε σε 29 επαφές, με το αποτέλεσμα να δείχνει 20 θετικά κρούσματα. «Σήμανε συναγερμός και πήραμε όλες τις αποφάσεις με την κήρυξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης σε καραντίνα».

«Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να μεταβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπου προχώρησαν σε περίπου 200 ελέγχους στην περιοχή που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο», σημείωσε και πρόσθεσε πως «ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εκτός καραντίνας».

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ διαμεσολαβητές θα κάνουν τις απαραίτητες διεργασίες για ζητήματα που τυχόν προκύψουν. Τέλος, σημείωσε πως η τροφοδοσία στη Νέα Σμύρνη Λάρισας θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία.

Τσιόδρας: Ξεπέρασαν τα 2.000 τα κρούσματα - Τι είπε για τους καπνιστές (vid)