Ο θηλυκός «Τσιόδρας» κερδίζει τους Σέρβους (vid)

Οι Σέρβοι έχουν έναν επιπλέον λόγο για να παρακολουθούν την ενημέρωση της κυβέρνησης για τον κορονοϊό: Την εντυπωσιακή Ντάριγια Κίσιτς Τεπάβσεβιτς που είναι ο αντίστοιχος Τσιόδρας.

Ο θηλυκός «Τσιόδρας» κερδίζει  τους Σέρβους (vid)

Η Σέρβα επιδημιολόγος Ντάριγια Κίσιτς Τεπάβσεβιτς είναι ό,τι και ο Σωτήρης Τσιόδρας στην Ελλάδα. Έχει οριστεί από το υπουργείο Υγείας της Σερβίας να ενημερώνει τα σερβικά ΜΜΕ για την πορεία της πανδημίας.

Η Τεπάβσεβιτς, που είναι αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας, προσπαθεί καθημερινά να πείσει τους Σέρβους για τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση, κορυφώνουν το ενδιαφέρον του κοινού κι ανεβάζουν την τηλεθέαση στα ύψη.

Όπως και ο Τσιόδρας, η Ντάριγια έχει πλούσιο βιογραφικό. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Βελιγραδίου το 2001. Έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας.

Στη συνέχεια έκανε το διδακτορικό της πάνω στο θέμα «Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας».

Τον Φεβρουάριο του 2002, εξελέγη στη θέση Βοηθού Εκπαιδευόμενου στον τομέα της Επιδημιολογίας στη Σχολή Ιατρικής. Έγινε Επίκουρη Καθηγήτρια ενώ σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου.

Η Ντάριγια, εκτός από εκλεκτός επιστήμονας είναι και εντυπωσιακή γυναίκα με πολλούς θαυμαστές. Κάποιοι μάλιστα έφτιαξαν βίντεο με τις καλύτερες εμφανίσεις της στην τηλεόραση.

Δείτε βίντεο με την Νταρίγια να ενημερώνει για τον κορονοϊό- και όχι μόνο