Σούπερ-μάρκετ: Οι ώρες λειτουργίας την Παρασκευή (10/4) - Πότε θα είναι ανοιχτά την Κυριακή (12/4)

Οι ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ την Παρασκευή (10/4). Τι ώρες θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 12 Απριλίου. Το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Σούπερ-μάρκετ: Οι ώρες λειτουργίας την Παρασκευή (10/4) - Πότε θα είναι ανοιχτά την Κυριακή (12/4)

Την Παρασκευή (10/4), το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων (σούπερ-μάρκετ) διαμορφώνεται από τις 07:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο (11/4) από τις 07:00 έως τις 20:00.

Με βάση τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών όσο και για την προστασία των εργαζομένων, τα σούπερ μάρκετ δεν ανοίγουν την Κυριακή. Εξαίρεση αποτελεί η Κυριακή 12 Απριλίου.

Την Κυριακή 12 Απριλίου, ξεκινά το εορταστικό ωράριο και οι ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τροποποιούνται. Συγκεκριμένα:

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους