Μαρινάκης - Φράγκου έκαναν δωρεά πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ΕΣΥ

Η δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη και της Αγγελικής Φράγκου στο ΕΣΥ ξεπερνά συνολικά το ποσό των 1.500.000 ευρώ.

Μαρινάκης - Φράγκου έκαναν δωρεά πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ΕΣΥ

Δωρεά των επιχειρηματιών Βαγγέλη Μαρινάκη και Αγγελικής Φράγκου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η αξιέπαινη κίνηση αφορά συνολικό ποσό άνω του 1.500.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 12 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορ, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), για την επέκταση της υπάρχουσας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Επίσης την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στο πλαίσιο της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαριστεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την Αγγελική Φράγκου και την ΙΟΝ ΑΕ για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης δημόσιας υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

Στόχος είναι η παράδοση της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου σε δύο μήνες από τώρα.​​