Τσιόδρας: «Μη φοράτε γάντια στις εξόδους - 71 νέα κρούσματα (vid)

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 86.

Τσιόδρας: «Μη φοράτε γάντια στις εξόδους - 71 νέα κρούσματα (vid)

Κατά τη σημερινή (9/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι πλέον 86.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 1.955 συνολικά. Την Πέμπτη (9/4) τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους.

Από τους θανόντες οι 23 είναι οι γυναίκες. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη. Το 86% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Το 57% των κρουσμάτων είναι άνδρες, 18 – 39 ετών το 30% εξ αυτών, 40 – 64 ετών το 45%, και 65 και άνω ετών το 21% των κρουσμάτων. Κρούσματα κάτω των 17 ετών καταγράφηκαν λιγότερα από 3%.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσιόδρας έχουν ελεγχθεί συνολικά 33.634 κλινικά δείγματα: 518 των κρουσμάτων είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό, 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους νοσούντες, 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και είναι 67 ετών και άνω, οι 16 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. Το ευχάριστο νέο της ημέρας: 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στη χρήση των γαντιών ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Λίγες ενδείξεις υπάρχουν ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα - Νομοί χωρίς κρούσματα (upd-χάρτης)