Χαρδαλιάς: «Βόλτα στο εξοχικό; Διπλάσιο πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφη στο σπίτι» (vid)

Ακόμη αυστηρότερα μέτρα για όσους επιχειρήσουν να πάνε στο εξοχικό τους κατά τις πασχαλινές ημέρες, τα οποία θα περιλαμβάνουν διπλασιασμό προστίμου, αφαίρεση πινακίδων του οχήματος και επιστροφή πίσω στο σπίτι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: «Βόλτα στο εξοχικό; Διπλάσιο πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφη στο σπίτι» (vid)

Κρίσιμο χαρακτήρισε τον μήνα Απρίλιο, όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανήγγειλε πιο αυστηρά πρόστιμα και ελέγχους σε διόδια, πορθμεία, λιμάνια, σταθμούς τρένων, ΚΤΕΛ και αλλού.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε μεταξύ άλλων:

  • Προστατεύουμε τα χωριά μας, τα νησιά μας. Επιτρέπεται η μετακίνηση προς αυτά μόνο για μόνιμους κάτοικους.
  • Όσοι ετοιμάζονται για βόλτα στο εξοχικό, το πρόστιμο των 150 ευρώ θα διπλασιάζεται, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το αυτοκίνητο με τους επιβαίνοντας θα επιστρέφει στο σπίτι.
  • Από σήμερα στις 18:00 και για τις επόμενες ημέρες, στα διόδια των εθνικών οδών θα υπάρχουν έλεγχοι από την αστυνομία επί 24ώρου βάσεως.

Τσιόδρας: «52 νέα κρούσματα, δύο θάνατοι και 14 εξιτήρια από ΜΕΘ» (vid)

«Η μάχη συνεχίζεται, κρίσιμος μήνας θα είναι ο Απρίλιος. Σημαντική ανάγκη να προστατευτούν η ύπαιθρος και τα νησιά το Πάσχα. Στα διόδια και σε εθνικές οδούς από και προς τα αστικά κέντρα η αστυνομία ελέγχει σε 24ωρη βάση. Το Λιμενικό Σώμα θα διεξάγει αντίστοιχους ελέγχους. Μετακίνηση με ΚΤΕΛ μόνο με Ε1 δήλωση βασικής κατοικίας. Καταχρηστική μετακίνηση για λόγους αναψυχής θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες.

Κορονοϊός: Τα κρούσματα στην Ελλάδα - Έντεκα νομοί χωρίς κρούσματα (upd-χάρτης)

«Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων. Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί.

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον».

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επισήμανε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση. Επίσης, αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχία, αψηφώντας τους περιορισμούς, έστειλε ο ίδιος. Όπως είπε, η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη και σημείωσε ότι δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας, καθώς με τη μετακίνηση στην επαρχία θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας. «Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών. Έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε».